HÍREK ÉS MÉDIA

ÚJ SZUPERMODELL: FJORD 53 XL

2021. szeptember 10.

A Hanse Csoport FJORD márkájának új zászlóshajója nem csak az eddigi legnagyobb és legelengánsabb modellünk lesz, de nagyban épít a FJORD 41 XL sikeres dizájnjára is.

FJORD 41 XL-ből egy év alatt több, mint száz kelt el, ami jól mutatta, milyen igény mutatkozik az ilyen stílusú motoros jachtokra. Sőt, nyilvánvalóvá tette azt, amit sejteni lehetett: nagyobb modellek iránt is van érdeklődés. A FJORD 53 XL ugyanakkor nem pusztán a 41 XL megnövelt változata, hanem annak jócskán tovább fejlesztett verziója, amelyről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Teljes értékű konyhával felszerelt kokpitja kivételes kényelmet nyújt, a hátsó napozórész alatt pedig akkora tároló húzódik meg, amiben egy kismotoros is elfér. Ezen felül a hajó rendelhető olyan kivitelben, amelyhez a kokpitból megközelíthető legénységi kabin tartozik.

A hajó megjelenését többek között a testbe épített oldalablakok teszik jellegzetessé, míg a horgony és a horgonytartó kar diszkréten megbújik az orr-rekeszben, és csak akkor bújnak elő, amikor szükség van rájuk. A műszerfalon három darab, egyenként 19 inches plotter ad tájékoztatást minden, a jachtot érintő adatról, illetve teszi teljessé a kontrollt.

A FJORD valaha volt legnagyobb kokpitja egyedi elrendezéseket tesz lehetővé, a két oldalsó konyharész mögött bőséges mennyiségű ülőfelület és kilenc(!) fős étkezőasztal fér el. Ha a kanapé nem egyenes, U alakú, elektromosan süllyeszthető asztal kérhető hozzá. A már említett napozón négy felnőtt fér el kényelmesen egymás mellett – ez talán jól érzékelteti, mekkora a matrac, illetve az egész motoros. Merev tető fedi a kokpit jó részét, ennek tartóoszlopai az oldalperembe csatlakoznak, kellő stabilitást adva a szerkezetnek, és szabad közlekedést biztosítva a FJORD 53 XL első és hátsó része között.

Egyéni igények szerint rendezhető a beltér, a leendő tulajdonos igényei szerint:

A: a Master kabin és az előtér egységéből érhető el a gardróbszoba, a tulajdonosi fürdő és a vendégkabin.

B: plusz ajtó választja el a Master kabint a hajó többi részétől, hogy a tulajdonos magánszférája még védettebb legyen.

C: a gardróbszoba helyett fürdő kerül az adott helyiségbe, ezt a vendégkabin lakói használhatják, a fő fürdő megmarad kizárólag a Master kabin számára.

A FJORD 53 XL motorkínálata

Standard: 2 x Volvo Penta IPS 700 (egyenként 550 LE)

Opció: 2 x Volvo Penta IPS 800 (egyenként 600 LE)

A FJORD márka 38 és 53 láb között kínál prémium minőségű, karakteres megjelenésű, dinamikus motorosokat. Tudjon meg többet a modellpalettáról honlapunkon!

Egyedi ajánlatért keressen bennünket az info@hansehungaria.hu címen.

További képek a FJORD 53 XL-ről Facebook oldalunkon.