Hanse 460

320 900 €-TÓL

Hossz

14,60 m

Szélesség

4,79 m

Merülés

2,25 m

Vízkiszorítás

13 t

Motor

dízel 80 LE

Kabinok száma

3+1

A Hanse sikertörténetének újabb fejezete. Innovatív, dinamikus és kényelmes. Egyszerre élményvitorlázás és kényelmes vízi otthon. Francia dizájn, német minőség. A szinte végtelen kínálati listában való eligazodást nagyban segíti a Hanse gyár honlapján elérhető, továbbfejlesztett 3D-s konfigurátor, bemutatva az aktuális kívánságlista szerinti hajót.

A La Rochelle-i székhelyű Berret-Racoupeau iroda egészen új megközelítést alkalmazott, amikor megalkotta a hajótest, a rugalmasan alakítható kokpit és a hajóbelső terveit. A Hanse fejlesztőivel együttműködve még könnyebbé tették az új családi túravitorlás kezelését, magasabb szintre emelve a személyre szabhatóságot és javítva a menetteljesítményt. Mindezt sportos, modern külsőbe csomagolva, minőségi beltérrel és elegáns kiegészítő megoldásokkal.

 

Az új Hanse 460 minden apró részletében magában hordozza a márka értékeit, az opciós lista segítségével pedig a vevő számtalan variációs megoldás közül válogathat, ami a fedélzetet, illetve a belső kialakítást illeti. Igyekeztünk megteremteni a lehető legkiegyensúlyozottabb vitorlás teljesítményt, amihez magas árbocot és nagy méretű alapvitorlázatot, többféle tőkesúlyt és okosan elrendezett decket kínálunk. Az új, sportos dizájn és a Hanse Csoport hajóira jellemző könnyű kezelhetőség minden körülmények között nyerő párost alkotnak.

Az újonnan fejlesztett, hidrodinamikailag optimalizált test ügyesen egyensúlyoz a keskeny vízvonal (nagyobb sebesség) és a széles vízvonal feletti rész (nagyobb kényelem) határán. A visszafelé dőlő orr csökkenti az előre-hátra bólogatást hullámos vízen, míg a vízvonal fölötti törés elvezeti a vízpermetet, szárazon tartva az orrfedélzetet.

A 14 nyitható fedélzeti nyíláson (és 8 nyitható ablakon) át a lehető legtöbb fény jut a hajóbelsőbe, amelynek így egyúttal jó az átszellőztethetősége. A vevő igényei szerint optimalizálható a kokpit, méghozzá okos megoldások sorának köszönhetően:

–              elektromosan billenthető a lépcsővel ellátott fürdőplatform

–              mosogatóval és grillsütővel felszerelt külső konyha

–              fedélzetbe süllyeszthető teleszkópos daru a taton

–              merev tető (fix sprayhooddal és napelemekkel)

A standard felszerelés részét képező orrsudár egyrészt horgonytartó kar, másrészt bekötési pont az orrvitorla – fock vagy genakker – számára, és a pluszban rendelhető második vorstag – génua vagy reacher – talppontja is lehet. Az elektromos vitorla-betekerők és csörlők, valamint az önváltós fock pedig tovább könnyítik a kormányos egyébként sem túl nehéz dolgát, ami a hajó kezelését illeti.

Összesen nem kevesebb, mint 48 hajóbelső-verzió közül választhat a leendő tulajdonos, egyéni ízlése szerint formálva saját Hanse 460-asát. A kínálat a három kabinos tulajdonosi kiviteltől a tíz fekvőhelyes, 3 kabinos kialakításig terjed, azaz minden igényre kínálunk megoldást. Ugyanígy alakítható a konyha, akár olyan tételekkel kiegészítve, mint a borhűtő, a mosogatógép, a sütővel bővített három rózsás tűzhely, a hosszanti vagy U alakú elrendezés. Az opciós lista egyik különlegessége az előre néző székkel kiegészített, teljes értékű navigációs asztal, ami páratlan a méretkategóriában. A kínálati lista csúcsát jelentő Flagship csomagban szereplő tételek teszik teljessé a luxust: mosógép a raktárhelyiségben, sík képernyős televízió a Master kabinban és a szalonban, exkluzív kárpitok és a szalon ülőgarnitúrájának háttámlájában elrejtett bárszekrény.